Throwback: pääsiäinen 2016

dav

Blogi on viettänyt pitkään hiljaiseloa ja nyt olisikin kasautunut aiheita useampaan postaukseen. Aloitetaan ensin lyhyellä throwback-henkisellä katsauksella pääsiäiseen, jonka vietimme maalla.

Pääsiäisen tienoo on jo useana vuonna ollut se ajankohta vuodesta, jolloin me ollaan pidetty talvilomaa. Kieltämättä alkuvuosi tuntuu monesti pitkältä ja pimeältä eikä lomaa jaksaisi odottaa lopputalveen. Pyhäpäivien ansiosta pääsiäiselle on kuitenkin saanut helposti suunniteltua lähes parin viikon vapaan, mikä on parhautta.

hdr

Jos joulu maalla oli lähes lumeton, pääsiäisenä lunta riitti. Tallista kaivettiin vanha potkukelkka, jolla pääsi kulkemaan liukkaalla maantiellä yllättävän lujaa 😀 Vauhdikkaan koeajon jälkeen kelkka päätyi kuitenkin pääsiäiskoristeeksi pihatien varteen: hain lähipellolta muutamat pajunoksat ja tökkäsin ne pienessä maitotonkassa kelkan penkille.

Joku oli vetänyt lähimetsiin kilometrikaupalla huippukuntoista hiihtolatua, mutta niitä ei tullut testattua. Henkilökohtaisesti en ole hiihtänyt ainakaan 15 vuoteen ja muistan olleeni lajissa aivan käsittämättömän huono. Siitä huolimatta mietin, että jos lähitienoolla on tulevinakin talvina yhtä hyvät hiihtomahdollisuudet, ehkä sitä voisi joskus kokeilla.

dav

Lampaanviulu matkalla uuniin.

Pääsiäisenä tehtiin ruokaa pidemmän kaavan mukaan ja jännittävin kokeilu koski lampaanviulun valmistamista leivinuunissa. Olimme ostaneet vähän aikaisemmin puolikkaan karitsan Sillanpään lammastilalta ja kokeilleet erilaisten lammasruokien kokkaamista mukavalla menestyksellä. Ruuanlaitto leivinuunissa vaatii edelleen totuttelua, mutta viulu onnistui kyllä hienosti ja maistui myös vieraille. Jälkiruokia pääsiäispöydässä oli vaatimattomasti kolme erilaista, itse väänsin tarjolle persikka-rahkapiirakan.

Potkukelkan lisäksi innostuin askartelemaan pääsiäiskoristukseksi muutaman kana- ja pupufiguurin Kodin Kuvalehden mallien mukaisesti. Lisäksi nostin esille aitasta löytyneen pahvisen Fazerin ”Hyvää pääsiäiseksi 1975” -mainoskyltin, joka on todennäköisesti ollut aikoinaan esillä paikallisessa lähikaupassa.

dav

Seuraavassa postauksessa voisinkin sitten kertoa mitä talolla menneen kesän aikana puuhattiin. Jossain vaiheessa lienee luvassa myös kertomus elokuussa aloitetusta keittiöremontista, kunhan nyt saadaan loput kaapit paikoilleen, ovet maalattua ja listat asennettua. Vahvasti voiton puolella jo ollaan, ehkä vielä kaksi-kolme viikonloppua niin keittiöremppa on paketissa.

dav

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s