Vintin portaat

Talven aikana talon remontointi on edennyt verkkaisesti jo ihan siitäkin syystä, että paikan päälle on reissattu keskimäärin joka kolmas viikonloppu. Lisäksi pakkanen ja pimeys asettavat omat rajoituksensa hommille. Mutta jotain on kuitenkin valmistunut: vintin uudet portaat.

Vintin_portaat1

Lähtötilanne.

Lähtötilanteessa eteisestä vintille johtavat portaat olivat huonokuntoiset, paikoin jopa sortumisvaarassa. Rakentamaton vintti on kylmä ja uusi vessa sijaitsee sinne johtavien portaiden alapuolella, joten portaikko piti korjaamisen yhteydessä myös eristää.

Vintin_portaat2

Vanha portaikko jätettiin paikoilleen ja sen päälle asennettiin hengittävä paperi. Tässä vaiheessa tehtiin myös sivurimat uuden portaikon tukipuiksi.

Vintin_portaat3

Paperin päälle asennettiin eristeeksi ekovilla. Seuraavaksi villan päälle tuli hengittävä bitumipaperi, joka kuuluu asentaa eristeen kylmälle puolelle.

Vintin_portaat4

Uusi portaikko vintiltä alaspäin ja eteisestä ylöspäin katsottuna.

Viimeinen ja työllistävin vaihe portaiden remontoinnissa oli uusien porraslautojen tekeminen, sillä jokainen porras oli muodoltaan hieman erilainen suorakaide tai suunnikas. Portaisiin käytettiin liimapuulevyä, jonka materiaalina on mänty. Yllä kuva valmiista portaikosta, joka tullaan tietysti lämpimämpien kelien koittaessa vielä maalaamaan tai vahaamaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s